Skip to: site menu | section menu | main contentwww.pctricks.nl
Currently viewing: Mignon`s Computer tips » Windows » Windows Vista

Service Pack 1 voor Windows Vista

Het is inmiddels ruim een jaar geleden dat de eerste verpakkingen met Windows Vista van de lopende band rolden. Zoals met elke Windows-versie het geval is, wordt direct hierna aan het eerste Service Pack voor het besturingssysteem gewerkt. Service Pack 1 voor Windows Vista is inmiddels afgerond. Een mooi moment om dit lapmiddel eens beter te bekijken.

Ondanks de onduidelijkheid in 2007 – zou er nu wel of niet worden gewerkt aan een Service Pack voor Windows Vista? – is het eerste Service Pack voor Windows Vista een feit. De terughoudendheid van Microsoft wanneer het bedrijf werd gevraagd naar de komst van een Service Pack, had waarschijnlijk te maken met de angst dat consumenten en bedrijven met een eventuele overstap naar Vista wachten tot het eerste Service Pack is verschenen.

De beslissing die ten tijde van Windows 2000 is genomen, is ook bij het Service Pack voor Windows Vista doorgevoerd: het Service Pack biedt verbeteringen voor het besturingssysteem, maar voegt geen nieuwe functionaliteit toe. Een nieuwe versie van Media Center, extra onderdelen of een verbeterde gebruikersomgeving hoeft u dus niet te verwachten. In dat opzicht is het eerste Service Pack voor Windows Vista minder ingrijpend dan Service Pack 2 voor Windows XP destijds was: dit pakket bracht immers ingrijpende aanpassingen voor het besturingssysteem.


Windows Vista SP1Back to top