Skip to: site menu | section menu | main contentCurrently viewing: Mignon`s Computer tips » Downloads » PDF Manuals

PDF Workshops

Van het computerblad "PCC" heb ik een aantal pdf handleidingen en workshops.


BartPE, maak je eigen XP rescue-cd

Windows opstarten vanaf cd-rom zonder dat je een harde schijf nodig hebt? Een rescue-cd is heel eenvoudig zelf te maken met BartPE en een Windows XP installatie cd-rom. Deze cd kan je laatste redmiddel zijn als je pc geveld is door spyware, een virus of niet meer opstart.


Cd of dvd kapot, ISOBuster weet er wel raad mee!

Cd’s en dvd’s zijn behoorlijk robuust. Maar hoe voorzichtig je ook bent: een krasje is snel opgelopen! En als het krasje op precies de verkeerde plaats zit, dan is het over en uit met je cd of dvd. Hoewel?


Externe harde schijf, bespaar geld en bouw hem zelf!

Heb je niet veel vrije ruimte meer op je harde schijf? Dan hoef je je kast niet meer open te schroeven voor een grotere harddisk. Met behulp van een speciale kit bouw je namelijk eenvoudig je eigen externe harde schijf en dat scheelt ook nog eens geld.


Hoe voorkom je spyware en virussen

Je hebt alle raad opgevolgd: Ad-Aware geïnstalleerd, Spybot erbij, ZoneAlarm compleet ingesteld en een antivirusprogramma geactiveerd. En toch geeft de pc een melding … De reeds geïnstalleerde veiligheidsprogramma’s helpen niet afdoende. Wat te doen?


468x60 IPB


IMAP_het beste mailprotocol voor iedereen

Op je werk heb je een goed mailsysteem: naast de inbox zijn ook andere mappen als Concepten en Verzonden items toegankelijk vanaf meerdere locaties. Dat wil je thuis ook, maar het gebruikelijke POP3-protocol biedt deze mogelijkheden niet. Het alternatief: IMAP.


ISO Images, handige cd-romkopie

Met je cd-brander maak je natuurlijk je eigen data-cd’s, audio-cd’s, video-cd’s, enzovoorts. Maar heb je ook al eens met een ISO-image ofwel een cd-romimage gewerkt? Doe de workshop en ervaar de vele voordelen.


Knoppix 3.7

Op je computer gebruik je Windows, dat lijkt vanzelfsprekend. Toch kan het ook anders en dat hoeft niet eens moeilijk te zijn. In dit artikel lees je hoe je zonder problemen eens een keer gebruik kunt maken van het andere besturingssysteem Linux. Installatie is niet nodig, dus er verandert niets aan je computer: we maken gebruik van een opstartbare Knoppix cd-rom.


100% Dvd-kwaliteit, geen double-layer, maar double dvd met DVDFab

De meeste films op dvd zijn groter dan de 4,7 GB die je op een gangbare dvd-recordable kwijt kunt. Heb je geen double-layer dvd-brander om een 1-op-1-kopie te kunnen maken en wil je toch een back-up van jouw dvd zonder kwaliteitsverlies? Zet dan de dvd om naar twee dvd-recordables met DVDFab.


Van VHS naar dvd, video’s op schijf met Magix Film op CD & DVD 3

VHS-videorecorders worden bijna nergens meer verkocht. Om goed op de toekomst voorbereid te zijn, is het aan te raden je videobanden over te zetten naar een dvd. In deze workshop lees je hoe je dit kunt doen met behulp van Magix Film op CD & DVD 3.0.


Achter slot en grendel, documenten beveiligen

Behalve spam zal ook het beveiligen van je data een van de belangrijkste issues van computergebruikers van deze tijd zijn. Wij laten een aantal manieren zien hoe jouw bestanden niet onbeveiligd op straat komen te liggen!


Jasc Paint Shop Pro 9, haal meer uit je digitale afbeeldingen

Met dit programma optimaliseer je je digitale foto’s en is het zelfs ook mogelijk je eigen kunstwerken te produceren.


Voordelige refillkits, HP-cartridges navullen

Als je zelf inkt navult, ben je veel goedkoper uit dan dat je je cartridges vervangt door nieuwe exemplaren. We bespreken vier leveranciers en laten de praktijk zien.


De 10 beste shellextensies voor Windows XP

Windows XP is een krachtig besturingssysteem. De standaard Algemene taken maken vele opties snel toegankelijk. Ook de rechtermuistoets herbergt krachtige mogelijkheden. Toch ontbreekt er veel, zeker als je een geavanceerde computergebruiker bent. We bespreken de beste extra’s voor Windows XP om nog sneller, efficiënter en slimmer te werken!


Voor en nadelen van een draadloos netwerk

Lees hoe je onder andere veilig draadloos kunt internetten via adsl en waar je op moet letten bij het bouwen van een draadloos netwerk.


Monitorkalibratie, haal alles uit je scherm

De monitor is een van de belangrijkste onderdelen van de pc, want alle informatie komt via de monitor tot de gebruiker. Het blijkt echter dat veel monitoren qua helderheid, contrast en kleurweergave niet optimaal zijn ingesteld. Met behulp van een aantal simpele trucjes krijg je je beeld veel beter.


Babycam, streams zenden en ontvangen

Je hebt thuis een netwerkje en je bezit een webcam en een tv-tunerkaart. Dit kun je combineren tot een nuttig geheel, zoals bijvoorbeeld een soort babyfoon met beeld, met behulp van Microsoft Windows Media Encoder en Windows Media Player.


Adobe Photoshop Elements 3.0

Er zijn al heel wat pakketten die je kunt gebruiken om digitale afbeeldingen te bewerken. Adobe Photoshop Elements is echter een van de betere pakketten die er zijn. In dit artikel maak je kennis met de belangrijkste vernieuwingen in versie 3.0.


Podcasting, overal en altijd je favoriete radio

Soms duikt er op internet iets op waarvan je denkt: ‘Hé, dat is slim!’. Podcasting is zo’n nieuwkomer en een zeer aangename manier om radio te luisteren. Niet via de ether, satelliet of kabelaansluiting, maar via internet. Internetradio is niet nieuw, maar radio op je mp3-speler wel.


Eenvoudig foto’s bewerken, magix Digital Photo Maker 2005

Er zijn natuurlijk al veel pakketten waarmee je je digitale foto’s kunt bewerken. Magix doet aan deze bonte verzameling een interessante bijdrage met Digital Photo Maker 2005. Wij laten je zien hoe je met dit veelzijdige pakket het uiterste uit je digitale foto’s haalt.


Intern wordt extern, maak zelf een externe dvd-brander!

Voor slechts een paar tientjes koop je een nieuwe interne dvd-brander. Met een handige behuizing plaats je hem vervolgens extern in plaats van in je pc, met de daarbij behorende voordelen.


Snel, betrouwbaar en anoniem, downloaden van nieuwsgroepen

Voor het downloaden van software, muziek en films is peerto- peersoftware nog altijd het populairst. Nu instanties als Brein en BIG een fanatieke strijd tegen de gebruikers van deze software aangaan, beginnen steeds meer mensen zich ook in de ‘lastige’ nieuwsgroepen te verdiepen. Hier kun je namelijk anoniem en snel downloaden zonder bestanden te hoeven delen. Wij laten zien hoe.


Ultimate Boot CD, nooit meer de boot in

Serieus in de problemen metWindows XP, grote moeite met het terugwinnen van je gegevens en de oorzaak van de crash is je niet bekend? Dan wordt het tijd voor de zogeheten Ultimate Boot CD, waarmee je je pc helemaal kunt doorlichten en – niet onbelangrijk – waarmee je al je gegevens kunt veiligstellen.


Back to top

Tips & Trucs

In het kader van dit onderwerp vind je hier tips die allemaal betrekking hebben op de Windows Verkenner.


RAMdisk voor Windows XP, extra opslagruimte

Qua lees- en schrijfsnelheid is een RAMdisk door niets te overtreffen! Wij laten zien hoe je een RAMdisk installeert en gebruikt.


Kritische blik op het stroomverbruik van pc, bespaar honderden euro`s

Laat jij je pc altijd aanstaan en ook nog eens programma’s draaien? Door dit niet te doen, bespaar je makkelijk honderden euro’s per jaar. Maar zelfs als je je pc braaf stand-by of uitzet, loopt de energiemeter nog vrolijk door ...


Windows XP supersnel herstellen, EHBO voor vastlopers

Windows XP loopt onherroepelijk wel een keer vast. Niet zelden wordt een compleet nieuwe Windows XP-installatie geadviseerd, met als gevolg dat je alles (= de geïnstalleerde programma’s en je documenten) kwijtraakt. Wij laten je zien hoe je Windows XP kunt herstellen zonder al te veel gegevensverlies!


Back to top

Bekende foutmeldingen en hun remedies

Bij een foutmelding komt de pc met een cryptische boodschap op de proppen waar je vaak geen touw aan vast kunt knopen. In dit artikel nemen we uiteenlopende foutmeldingen onder de loep en bekijken we welke acties je moet ondernemen om de opgetreden fout in de toekomst te voorkomen.


Zelf Windows XP tweaken, waarden in het register aanpassen

Onder de motorkap van Windows bevindt zich een geheimzinnig onderdeel, het register, dat met de uiterste zorg dient te worden behandeld, maar waarmee je je computer als het ware kunt opvoeren.


Fijn videobewerken, Ulead VideoStudio 7 SE Basic

Net terug van vakantie? Grote kans dat er dan veel beeldmateriaal op je camcorder staat waarmee je nog wat leuks van plan bent. Je kunt natuurlijk de inhoud zo snel mogelijk overzetten op een dvd zonder er iets bijzonders mee te doen. Wil je meer, dan kan Ulead VideoStudio je uitstekend van dienst zijn.


Vakantiefoto’s stylen, StudioLine Photo 2

Daar ben je dan, net terug van vakantie en stapels foto’s op de geheugenkaart van je digitale fototoestel. Je kunt gewoon metWindows een diashow maken, maar een heel aardig pakket om je digitale afbeeldingen mee te bewerken en archiveren is StudioLine Photo 2.


Spullen kopen op eBay

Het grote succesverhaal van eBay is niet aan Nederland voorbij gegaan. Veel internetters hebben de internationale veilingsite dan ook al ontdekt.


Back to top

Geheugensteun, effectief geheugenbeheer

Wanneer het werkgeheugen van je pc volraakt, zakken de prestaties behoorlijk. Door op onderzoek uit te gaan, spoor je overbodige programmatuur op en kun je kostbare ruimte vrijmaken.


Bouw je eigen webwinkel met ShopFactory

Een webwinkel beginnen was tot voor kort een lastige aangelegenheid. Met ShopFactory bouw je met een paar muisklikken je eigen on line shop, compleet met winkelmandje en afrekensysteem.


Kamerbreed, afdrukken op posterformaat

Voor de meeste printers is het A4-formaat de maximale afdrukgrootte, een enkele uitzondering kan ook A3’tjes bedrukken. Wil je op posterformaat aan de slag, dan heb je ofwel een hele speciale, dure- posterprinter nodig of moet je uitwijken naar een drukkerij. Toch kun je ook zelf best kamerbrede printjes maken!


Back to top

Wachtwoorden kraken, vergeten wachtwoorden weer terughalen

Heb je je wachtwoord vergeten en kun je nu niet meer in je mail of ander programma? Er zijn tal van tools beschikbaar die je probleem in no time oplossen. Wel voor privé-gebruik, natuurlijk.


GIGAntisch ruimtegebrek? Zelf een harde schijf inbouwen!

Heb je een chronisch tekort aan opslagcapaciteit? Geen nood, een extra harde schijf heb je binnen een half uurtje ingebouwd!


Zelf een website maken, WebCreator 3 Deluxe

Ooit overwogen je eigen website te maken? Dan heb je een programma nodig om html-documenten te maken. Je kunt natuurlijk Word gebruiken, maar echt fraai wordt het pas met een speciaal programma. Lees hoe je met Mindscape Web Creator 3 Deluxe je eigen site aanmaakt.


Videobewerken? Een makkie! Magix Video deLuxe 2006 Silver Editie

In deze workshop lees je hoe je Magix Video de Luxe gebruikt om Bijvoorbeeld je vakantiefilms in een handomdraai om te zetten naar een fraaie film die je op je computer kunt bekijken.


Back to top

Configureer je router! Je eigen server bereikbaar vanaf internet

De meeste routers en adsl/kabelmodems blokkeren standaard servertaken. Wil je toch bronnen delen en anderen daartoe toegang verlenen? In dit artikel lees je wat je moet weten om deze blokkades op te heffen.


Bouw je eigen NAS

Met een netwerk harde schijf geef je alle gebruikers in je (thuis)netwerk eenvoudig extra schijfruimte, een soort gemeenschappelijke leestafel waar iedereen bestanden kan plaatsen en openen. In dit artikel lees je wat je nodig hebt om dit miniservertje zo goedkoop mogelijk zelf te bouwen: van losse onderdelen tot een netwerk harde schijf voor iedereen.


Home Made Pro, zet je Windows XP Home om in XP Professional

Als op je pc een XP Home-versie draait, hebben we goed nieuws voor je: je bezit dan namelijk ook de Pro-versie. We laten je zien hoe je die versie tevoorschijn tovert.


Webwinkelier, start je eigen eBay-winkel op

Verkoop je graag op eBay? Wil je het net iets professioneler aanpakken dan steeds dezelfde aanbiedprocedure te doorlopen en het er allemaal iets gelikter uit laten zien, open dan een eBay-shop. We zetten de voordelen voor je op een rijtje.


Alles-in-één pakket, Nero 7

Sinds kort is er een nieuwe versie van Nero uit en hier lees je al de eerste handige tips voor het bekende brandpakket dat veel meer kan dan branden alleen.


Back to top

Momentopname, van video naar foto

Je hebt vast wel eens een aantal digitale foto’s op dvd-video gebrand en vervolgens in de huiskamer genoten van een diashow. Maar wat te doen als je beelden van een digitale video wilt gebruiken als still, oftewel als digitale foto? Wij laten zien hoe je dat aanpakt.


Pasklare workshop, maak je eigen pasfoto

Pasfoto’s hebben is altijd handig: voor in de portemonnee, om weg te geven of voor het simpele geval dat je ze eens nodig hebt. Het mooie is dat je niet per se naar de fotograaf hoeft om leuke pasfoto’s te maken, want je maakt ze gewoon zelf!


Koelmethodes die de huisvrede niet verstoren, maak je pc stil

Waar je pc ook staat, in de huiskamer, slaapkamer of op een speciale werkkamer, gezoem en geratel is hinderlijk. Om een einde aan de herrie te maken, hebben we geluidsdempende koelers getest.


Internetverkeer sniffen, Http-opdrachten op je netwerk achterhalen

Op een lokaal netwerk kun je nogal wat delen, waaronder natuurlijk je internetverbinding. Deze verbinding baart je de meeste zorgen, want op internet gebeuren immers nogal wat dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Wil je graag weten op welke internetsites je gezinsleden of huisgenoten graag vertoeven, volg dan deze workshop.


Streaming media downloaden, kijken en luisteren wanneer jij wilt

Streaming audio en streaming video bestaan in de meeste gevallen eigenlijk alleen op het moment dat je er in real time naar luistert of kijkt. Met de tool Replay Video Suite kun je streaming media ook opnemen en off line afspelen.


Bouw je eigen draadloos netwerk

Een internetverbinding draadloos delen met meerdere pc’s biedt vele voordelen, zeker als u ook een notebook hebt of deze ooit wilt aanschaffen. Het principe is simpel. Ergens in huis plaatst u een draadloostoegangspunt en uw computers met draadloos- netwerkadapter hebben dan overal verbinding. Er zijn twee scenario’s mogelijk: u hebt een thuisnetwerk met gedeelde internetverbinding of u hebt alleen een werkende breedbandinternetverbinding zónder thuisnetwerk. Deze uitgangspunten komen allebei aan bod in het praktische stappenplan. Let wel op dat u niet de verkeerde stappen volgt, anders gaat het mis.


Back to top